Recepti 13. listopada 2014.

Šunka s prokulicama u umaku od senfa i sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Prokulice kuhajte na pari pa ih popržite na maslacu te pomiješajte s umakom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 345

Potrebno vam je

  • 250 g prokulica
  • 200 g kuhana šunka
  • 1 režanj češnjak
  • 50 ml mileram
  • 100 g gouda punomasni
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ljuta paprika
  • maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica senf

Priprema

  1. Kuhajte prokulice na pari šest do sedam minuta. Nakon toga ih prelijte hladnom vodom.
  2. Ugrijte malo maslac na tavi te dodajte nasjeckani luk. Kad postane staklast, dodajte prokulice pa ih pržite sve dok ne dobiju boju.
  3. Dodajte i češnjak te ostavite u tavi dvije minute. Umiješajte mileram i senf pa malo promiješajte. Naribajte sir i ubacite u tavu te promiješajte. Začinite solju i paprom pa dodajte i kajensku papriku, sve dobro promiješajte te poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.