Recepti 13. listopada 2014.

Šunka u tijestu

Šunka u tijestu
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni uskrsni način pripreme šunke sastavni je dio svakog blagdanskog stola

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 533

Potrebno vam je

  • 500 g kuhana šunka
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 dl voda
  • sol
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Umijesite tijesto za kruh i ostavite ga da se neko vrijeme diže.
  2. Razvaljajte ga valjkom i umotajte šunku. Kad ste umotali šunku površinu tijesta ukrasite ostatkom tijesta i premažite tučenim jajetom.
  3. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.

Tradicionalni uskrsni način pripreme šunke sastavni je dio svakog blagdanskog stola

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.