gastro postao
Bogato jelo koje je idealno za hladne zimske dane
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 203
Potrebno vam je
- 600 g buncek
- 300 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 300 g krumpir, zreli
- sol
- papar u zrnu
- 8 g češnjak
- peršin, list
- 20 g rajčice, cherry
- 1 list lovorov list
Priprema
- Očistite češnjak, krumpir operite, ogulite, narežite na kocke i stavite u posoljenu hladnu vodu. U lonac stavite dimljenu svinjsku koljenicu, narezani kiseli kupus, lovorov list, češnjak, papar u zrnu, zalijte vodom tako da voda prekrije sve i kuhajte na laganoj vatri sat i pol otkad prokuha.
- Krumpir skuhajte i procijedite da ne upije previše vode.
- Kad se buncek skuha, odvojite ga od kosti i narežite.
- Poslužite buncek s kuhanim krumpirom, kiselim kupusom i mini rajčicom te pospite origanom ili peršinom.
Izvor Skuhatćute