Recepti 03. listopada 2014.

Svinjetina sa zapečenim pireom

gastro postao gastro.24sata.hr
Svinjetina i krumpir iz pećnice, ali u malo drugačijoj kombinaciji

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 896

Potrebno vam je

  • 200 g slanina suha, masna
  • 2 kom luk ,crveni
  • 600 g svinjetina,srednje masna
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić
  • 0.50 mala žlica kadulja
  • 400 g krumpir, bijeli
  • 60 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 žlica maslac, slani
  • 300 ml jabučno vino

Priprema

  1. Narežite slaninu na uske rezance i nasjeckajte luk. Narežite meso (svinjetinu od plećke) i ogulite jabuke, prepolovite ih te izrežite srčiku.
  2. Zagrijte u posudi žlicu ulja. Na njemu popržite slaninu pa je izvadite. Masnoći od prženja dodajte luk, pirjajte ga oko pet minuta, a potom izvadite. U posudi zagrijte preostalo ulje. Stavljajte male količine mesa i propržite ih. Potom sve meso pržite još pet minuta.
  3. Dodajte mesu slaninu, luk i jabuke. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem pa pospite kaduljom. Nalijte jabučno vino te poklopljeno pirjajte na slaboj vatri 90 minuta. Ogulite krumpire, narežite i kuhajte 15 minuta. Zagrijte mlijeko i u njemu rastopite maslac. Zgnječite krumpir te umiješajte mlijeko s maslacem. Začinite pa pire-krumpir s mesom zapecite u pećnici na oko pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.