gastro postao
Specijalno jelo intenzivnog, aromatičnog mirisa i okusa uz neobičan rižoto
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 589
Marinada
- 80 g svinjetina,srednje masna
- 1 žlica bagremov med
- 0.50 žlica ulje bučino
- 1 žlica miso
Rižoto od malina
- 1 žlica soja umak
- 6 g maslac, slani
- 40 g riža,arborio
- 12 kom maline
- 150 ml povrtni temeljac
- 50 ml voda
- 40 g vrhnje za kuhanje
- 40 g parmezan
- sol
Priprema
- Svinjeći file narežite tanko na debeljinu od 2 do 3 mm i marinirajte pripremljenom marinadom 40 minuta.
- Za rižoto, zagrijate maslac i rižu 1 minutu te podlijte temeljcem i vodom.
- Ostavite poklopljeno na laganoj vatri otprilike 11 minuta, nakon toga ugasite vatru i ostavite da odstoji još 10 minuta.
- Dodajte vrhnje za kuhanje, parmezan i sol po želji te na kraju maline i zagrijte još 1 minutu da se sve prožme.
- Marinirani svinjeći file kratko popržite na malo masnoće.
Specijalno jelo intenzivnog, aromatičnog mirisa i okusa uz neobičan rižoto
Izvor Mislav Božić