gastro postao
Svinjsko meso namočeno u mlijeko, bit će mekano i sočno kad se ispeče
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 361
Potrebno vam je
- 1500 g svinjski kare
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 3 režanj češnjak
- 3 kom papar u zrnu
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom peršin, korijen
- 1 žlica mažuran
- 1 žlica origano
- 1 žlica muškatni oraščić
- 1 žlica curry
- sol
Priprema
- Svinjski kare odvojite od kosti i lijepo obradite, posolite, polijte mlijekom te ostavite da prenoći u hladnjaku.
- Sutradan u mlijeko dodajte papar u zrnu, nekoliko češnja češnjaka, na kolutiće izrezanu mrkvu i peršin te začine.
- Pecite u namašćenom limu oko 2 sata uz podlijevanje tekućinom od pečenja. Pečenje se nakon 1 sat okrene.
Svinjsko meso namočeno u mlijeko, bit će mekano i sočno kad se ispeče