Recepti 07. listopada 2014.

Svinjski kotleti u umaku od senfa

Svinjski kotleti u umaku od senfa
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kotlete prvo prepržite na ulju, a zatim poslužite s umakom od senfa, estragona i kiselih krastavaca

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 444

Potrebno vam je

  • 2 žličica pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom svinjski kare
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica maslac, slani
  • 4 kom luk kozjak
  • 0.25 šalica vino bijelo
  • 200 ml pileći temeljac
  • 2 žlica senf
  • 55 g krastavci, kiseli
  • 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 žlica estragon
  • 1 žlica peršin, list
  • 8 kom krumpir, zreli

Priprema

  1. Žlicu brašna pomiješajte s malo soli i papra. Pospite tom mješavinom svinjske kotlete. Zagrijte ulje i maslac pa na tome ispecite kotlete. Maknite meso s vatre.
  2. Na istoj tavi ispirjajte luk pa dodajte ostatak brašna. Nakon minute ulijte temeljac i bijelo vino pa pustite da vrije pet minuta. Ubacite senf, vrhnje, estragon, sjeckane kisele krastavce te kuhajte dok ne zavri.

Kotlete prvo prepržite na ulju, a zatim poslužite s umakom od senfa, estragona i kiselih krastavaca

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.