gastro postao
Kotlete prvo prepržite na ulju, a zatim poslužite s umakom od senfa, estragona i kiselih krastavaca
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 444
Potrebno vam je
- 2 žličica pšenično brašno, bijelo
- 4 kom svinjski kare
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica maslac, slani
- 4 kom luk kozjak
- 0.25 šalica vino bijelo
- 200 ml pileći temeljac
- 2 žlica senf
- 55 g krastavci, kiseli
- 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 žlica estragon
- 1 žlica peršin, list
- 8 kom krumpir, zreli
Priprema
- Žlicu brašna pomiješajte s malo soli i papra. Pospite tom mješavinom svinjske kotlete. Zagrijte ulje i maslac pa na tome ispecite kotlete. Maknite meso s vatre.
- Na istoj tavi ispirjajte luk pa dodajte ostatak brašna. Nakon minute ulijte temeljac i bijelo vino pa pustite da vrije pet minuta. Ubacite senf, vrhnje, estragon, sjeckane kisele krastavce te kuhajte dok ne zavri.
Kotlete prvo prepržite na ulju, a zatim poslužite s umakom od senfa, estragona i kiselih krastavaca