gastro postao
Svinjske odreske možete popržiti te poslužiti s kupusom, koromačem, jabukom i lukom koje ste začinili i propirjali na maslacu pa dodali vino ili kokošji temeljac te kuhali desetak minuta ili dok povrće ne omekša
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 0.50 šalica slanina suha, masna
- 0.50 kom kupus glavati, bijeli
- 1 kom korijen koromača
- 2 žlica soja umak
- 1 žlica med, vrcani
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 kriška svinjetina, mršava
- 2 žlica ulje maslinovo
- svježi timijan
Priprema
- Izmiješajte narezani kupus, popržene komadiće slanine, tanko narezan koromač, sojin umak, med, kumin, sol i papar u velikoj posudi pa stavite u pećnicu na laganu vatru da se kuha.
- Začinite i popržite svinjske odreske na ulju pa stavite na vrh smjese s kupusom, pospite timijanom i kuhajte poklopljeno pola sata na 205°C. Maknite poklopac te kuhajte još 15 minuta.
Izvor Skuhatćute