Recepti 13. listopada 2014.

Svinjski odresci s koromačem i kupusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Svinjske odreske možete popržiti te poslužiti s kupusom, koromačem, jabukom i lukom koje ste začinili i propirjali na maslacu pa dodali vino ili kokošji temeljac te kuhali desetak minuta ili dok povrće ne omekša

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica slanina suha, masna
  • 0.50 kom kupus glavati, bijeli
  • 1 kom korijen koromača
  • 2 žlica soja umak
  • 1 žlica med, vrcani
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 kriška svinjetina, mršava
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • svježi timijan

Priprema

  1. Izmiješajte narezani kupus, popržene komadiće slanine, tanko narezan koromač, sojin umak, med, kumin, sol i papar u velikoj posudi pa stavite u pećnicu na laganu vatru da se kuha.
  2. Začinite i popržite svinjske odreske na ulju pa stavite na vrh smjese s kupusom, pospite timijanom i kuhajte poklopljeno pola sata na 205°C. Maknite poklopac te kuhajte još 15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.