gastro postao
Dobrih recepata za tjesteninu nikad dosta, a šampinjoni i meso mnogima su omiljena kombinacija
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 167
Potrebno vam je
- 200 g tagliatelle
- 1 žlica ulje maslinovo
- 200 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica majčina dušica
- 100 g zobeno vrhnje
- 3 žlica kopar
- 2 žlica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Tjesteninu skuhati u kipućoj vodi prema uputama na pakiranju.
- U široj posudi na zagrijanom ulju popržiti puretinu. Kada je skoro sasvim pečena dodati šampinjone (narezane na ploškice), luk i majčinu dušicu, posoliti i popapriti pa pirjati 10-ak min dok gljive ne omekšaju.
- Umiješati zobeno vrhnje i kopar pa zagrijati do vrenja a zatim smanjiti jačinu vatre i kuhati pokriveno još nekoliko minuta.
- Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu umiješati u pripremljeni umak, nježno promiješati da se umak rasporedi po cijeloj tjestenini pa posuti parmezanom.