gastro postao
Panceta i parmezan se uvijek dobro slažu s tjesteninom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 25
Potrebno vam je
- 12 kriška panceta
- 1 šaka ružmarin
- 1 g majčina dušica
- 2 mala žlica maslac, slani
- 2 režanj češnjak
- 2 kom pastrnjak
- 450 g tagliatelle
- 3 šaka parmezan
- krupna morska sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U većoj tavi pržite pancetu i začinsko bilje sa žličicom maslaca oko 2 minute, a zatim dodajte češnjak i pastrnjak. Zatim kuhajte još par minuta dok slanina ne požuti a pastrnjak omekša.
- Tagliatelle skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhale.
- Umiješajte tagliatelle u tavu sa drugim sastojcima, dodajte preostali maslac, parmezan, malo vode od kuhanja tjestenine i nježno promiješajte da se sve sjedini.