Recepti 13. listopada 2014.

Talijanska juha od graha i šunke

gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta talijanska juha zagrijat će vas i zasititi u hladnim zimskim danima

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 334

Potrebno vam je

  • 400 g grah, bijeli
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 150 g luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 1.50 dl pileći temeljac
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 vezica majčina dušica
  • 200 g kuhana šunka
  • 400 g rajčica, crvena
  • 2 list lovorov list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Operite grah pa ga namočite u vodi preko noći.
  2. Ugrijte ulje u velikom loncu na umjerenoj vatri. Dodajte nasjeckan luk i pržite dok ne dobije boju. Zatim dodajte češnjak te pržite još minutu miješajući.
  3. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke (rajčica iz konzerve) osim soli i papara. Neka juha zavrije pa smanjite vatru i neka se krčka dva-dva i pol sata. Izvadite lovorov list i majčinu dušicu.
  4. Pola graha stavite u mikser i od njega napravite pastu. Zatim vratite pastu od graha u juhu. Posolite i popaprite te odmah poslužite.

Gusta talijanska juha zagrijat će vas i zasititi u hladnim zimskim danima

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.