gastro postao
Dupla čokolada, dupli užitak u mini desertu koji se ne peče
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 355
Potrebno vam je
- 200 g keksi petit beure
- 100 g maslac, neslani
- 2 žlica med, vrcani
- 100 g čokolada, mliječna
- 100 g tamna čokolada
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 2 mala žlica šećer, u prahu
- 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Sameljite kekse
- U tavi zagrijte maslac i med te pomiješajte s keksima
- Ulijte u kalupe za tortice i ohladite
- Otopite obje čokolade, kratko ohladite pa dodajte ekstrakt vanilije i šećer u prahu
- Istucite vrhnje i dodajte ga čokoladi, prelijte preko biskvita i ohladite dva sata
- Prije posluživanja ukrasite nasjeckanim orasima ili nekom drugom dekoracijom po želji (voće, pistacija i sl.)
Dobar tek!