gastro postao
Ako vam je dosta “teških” deserata, inspirirajte se laganim, osvježavajućim tartom od krušaka čitateljice magazina Skuhatćute Ane
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 521
Potrebno vam je
- 1 kom prhko tijesto
- 5 kom kruška (cijela)
- 2 kom jaje kokošje
- 2 kom vanilin šećer
- 100 g listići badema
- 100 g šećer, u prahu
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 1 žlica tamni rum
- 2 dl vrhnje za šlag
- maslac, neslani
Priprema
- Kalup za tart i pite premažite maslacem ili stavite papir za pečenje te ga obložite prhkim tijestom. Nabodite ga vilicom na nekoliko mjesta da vam se ne napuhne pri pečenju. Kruške operite, ogulite i očistite od koštica. Svaku narežite na tanke ploške tako da ostanu spojene na gornjem, užem dijelu poput lepeza. Raširite kruške po površini tijesta tako da prekrijete cijelu površinu.
- Umutite jaja sa šećerom u prahu, dodajte vrhnje za kuhanje, rum i vrećicu vanilin šećera. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30-ak minuta, dok se krema ne zgusne, a tijesto porumeni. Izvadite tart i pustite da se ohladi. Bademove listiće popržite na tavi i, čim se ohlade, pospite ih po desertu. Vrhnje za šlag istucite s vanilin šećerom i na svaku krišku tarta stavite žlicu šlaga.
Izvor Skuhatćute