Recepti 14. listopada 2014.

Tart sa šunkom i sirom

Tart sa šunkom i sirom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan sastojak za nadjev je i sušeno meso ili pršut, no odlučite li se za tu opciju, potrebno je smanjiti količinu soli navedene u receptu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 380

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g maslac, slani
  • 0.50 žličica sol
  • 5 žlica voda

Nadjev

  • 200 g kuhana šunka
  • 250 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • bijeli papar
  • 150 g ementaler
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 žličica maslac, slani
  • 0.35 žličica pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Okrugli lim za pečenje namastite maslacem i pobrašnite. Prosijte brašno pa dodajte sol i maslac. Dodajte i vodu te promiješajte kako biste dobili tijesto.
  2. Od tijesta napravite kuglu i zamotajte u aluminijsku foliju pa ostavite u hladnjaku na dva sata.
  3. Ugrijte pećnicu na 200°C. razvaljajte tijesto i probodite ga vilicom na nekoliko mjesta te njime prekrijte dno lima za pečenje.
  4. Rasporedite narezanu slaninu po tijestu. Pomiješajte jaja s vrhnjem pa začinite paprom i umiješajte naribani ementaler.
  5. Prelijte smjesu preko slanine i pecite 30 minuta. Ohladite i poslužite.

Sjajan sastojak za nadjev je i sušeno meso ili pršut, no odlučite li se za tu opciju, potrebno je smanjiti količinu soli navedene u receptu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.