Recepti 13. listopada 2014.

Tekući kolač od tamne čokolade

Tekući kolač od tamne čokolade
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena slastica za ljubitelje toplo-hladnih kombinacija

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 440

Potrebno vam je

  • 5 kom jaje kokošje
  • 200 g tamna čokolada
  • 140 g maslac, neslani
  • 200 g šećer, kristal
  • 90 g pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Maslac rastopite, dodajte čokoladu i mješajte dok se te dvije smjese ne povežu.
  2. U međuvremenu pjenasto mješajte jaja i šećer, spojite smjese i lagano umješajte brašno.
  3. Smjesu sipajte u kalupe a ukoliko nemate kalupe možete peći i u šalicama za kavu.
  4. Kolač pecite u dobro ugrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva 6 minuta te poslužite uz sladoled i umak od vanilije, a po želji možete dekorirati voćem i s par listića mente.

Izvor Mirjana Špoljar

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.