gastro postao
Inspirirani azijskom kuhinjom pripremite popularni tajlandski pileći curry
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 0.50 dl kokosovo mlijeko
- 1 kom ljutika
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica đumbir, korijen
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 žlica curry
- mljevena kurkuma
- 3 žlica soja umak
- 1 žlica miso
- 4 mala žlica kardamon u prahu
- 1 list lovorov list
- 1 kom štapić cimeta
- 300 g riža, jasmin
Priprema
- U većoj posudi sa poklopcem zagrijati kokosovo mlijeko pa dodati ljutiku ili luk, češnjak i đumbir te kuhati na laganoj vatri 3-5 minuta.
- Dodati piletinu i na pojačanoj vatri pirjati dok ravnomjerno poprimi boju sa svih strana, a zatim dodati curry i kurkumu pa promiješati da se piletina obloži dodanim začinima.
- Dodati rižu, umak od soje i misso pastu pa dobro promiješati.
- Uliti 2,5 dl vode i još jednom promiješati pa dodati kardamon, lovorov list i cimet. Poklopiti i zagrijati do vrenja. Zatim smanjiti vatru i kuhati 30-35 minuta, odnosno dok riža bude kuhana.
- Maknuti sa izvora topline i ostaviti poklopljeno još 10 minuta. Nakon toga maknuti poklopac, rižu promiješati vilicom i odbaciti čahure kardamona, lovorov list i štapić cimeta.
Inspirirani azijskom kuhinjom pripremite popularni tajlandski pileći curry