Recepti 03. listopada 2014.

Tikvice punjene bakalarom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tikvice blanširajte i napunite smjesom od bakalara, inćuna, riže i začina te sve zajedno zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 486

Potrebno vam je

  • 700 g bakalar
  • 2 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 300 g inćun
  • 3 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 0.25 kom limun
  • 1 žlica peršin, list
  • 6 kom tikvice, zelene
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)

Priprema

  1. Operite tikvice, prepolovite i izdubite ih te blanširajte. Skuhajte rižu. U zdjeli pomiješajte usitnjeni očišćeni bakalar, kuhanu rižu, inćune, češnjak, luk, mljevenu papriku, sol, papar, peršin i maslinovo ulje.
  2. Dobro promiješajte smjesu i njome napunite blanširane tikvice.
  3. Pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Na pola pečenja prelijte koncentratom rajčice s vodom i začinima prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.