gastro postao
Inćuni i tuna su rajska kombinacija s tjesteninom, recept Jamieja Olivera
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 683
Potrebno vam je
- 200 g tjestenina s jajima
- krupna morska sol
- 1 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- 2 kom inćun, slani
- 4 kom rajčica, crvena
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 180 g tuna, konz. u ulju
- 1 žlica kapari
- 0.50 kom limunov sok
- 100 g rukola
Priprema
- Tjesteninu kuhati u slanoj vodi dok ne bude al dente.
- Tri žlice maslinovog ulja (možete iskoristiti ulje od tune) zagrijte na tavi, dodajte sitno nasjeckani češnjak, čili papriku, narezane inćune i kapare, pržite 2 minute i dodajte narezane rajčice.
- Ocijedite tjesteninu, ostavite malo vode od kuhanja i stavite tjesteninu u umak. Još malo promiješajte na srednjoj vatri dok voda ne ispari. Dodajte tunu, limunov sok, sol i većinu rikule dok sastojci ne budu topli.
- Dodajte još rikule i maslinovog ulja na tjesteninu, servirajte toplo.