gastro postao
Jednostavna tjestenina oduševit će vas sjajnom kombinacijom okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 820
Potrebno vam je
- 250 g repovi kozica
- 100 g gljive miješane, razne
- 250 g tagliatelle
- 1 režanj češnjak
- 0.50 dl vino bijelo
- 1 kom limun
- 1 žličica svježi timijan
- 3 žlica parmezan
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Narezane gljive pomiješajte sa žlicom maslinovog ulja, češnjakom, sokom i koricom limuna, timijanom te soli i paprom.
- U većem loncu zagrijte posoljenu vodu do vrenja pa stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, a zatim procijedite.
- U tavi zagrijte žlicu ulja pa pirjajte kozice dok ne ispari većina vode.
- Dodajte gljive s marinadom, podlijte vinom i kuhajte još nekoliko minuta na jakoj vatri.
- Na kraju umiješajte skuhanu tjesteninu i pospite parmezanom.