Recepti 09. travnja 2015.

Tjestenina sa sardinama i komoračem

Tjestenina-sa-sardinama-i-komoračem
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo, jednostavno i ukusno

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 521

Potrebno vam je

  • sol
  • 1 kom sardine, konz. u ulju
  • 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom komorač, glavica
  • 1 šalica pelati
  • 0.50 dl vermut
  • 1 kom limunova korica
  • 1 kom limunov sok
  • 0.30 šalica krušne mrvice
  • 350 g tjestenina s jajima

Priprema

  1. Otvorite konzervu sardina i ocijedite 1-2 žlice ulja u široku tavu.
  2. Zagrijte ulje na srednjoj vatri i pirjajte zgnječeni i grubo narezani češnjak dok pusti aromu.
  3. Manji komorač narežite na tanko, dodajte u tavu i posolite. Kuhajte dok komorač omekša i počne karamelizirati.
  4. Dodajte rajčicu sa sokom i kuhajte dok tekućina reducira, a zatim ulijte vermut i kuhajte nekoliko minuta da alkohol ishlapi.
  5. Dodajte sardine te ih djelomično raskomadajte pomoću vilice.
  6. Naribajte limunovu koricu, a 1 žlicu korice odvojite i pomiješajte sa krušnim mrvicama. Istisnite sok limuna pa ga dodajte u tavu.
  7. Posolite prema ukusu.
  8. Tjesteninu kuhajte u većoj količini posoljene zavrele vode prema uputama na pakiranju. Kada je kuhana al dente prebacite je pomoću hvataljke u tavu sa umakom, a zatim dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine. Pažljivo promiješajte.
  9. Tjesteninu s umakom servirajte na tanjure, pošpricajte s malo maslinovog ulja te posite s tostiranim krušnim mrvicama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.