gastro postao
Brzo, jednostavno i ukusno
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 521
Potrebno vam je
- sol
- 1 kom sardine, konz. u ulju
- 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 3 režanj češnjak
- 1 kom komorač, glavica
- 1 šalica pelati
- 0.50 dl vermut
- 1 kom limunova korica
- 1 kom limunov sok
- 0.30 šalica krušne mrvice
- 350 g tjestenina s jajima
Priprema
- Otvorite konzervu sardina i ocijedite 1-2 žlice ulja u široku tavu.
- Zagrijte ulje na srednjoj vatri i pirjajte zgnječeni i grubo narezani češnjak dok pusti aromu.
- Manji komorač narežite na tanko, dodajte u tavu i posolite. Kuhajte dok komorač omekša i počne karamelizirati.
- Dodajte rajčicu sa sokom i kuhajte dok tekućina reducira, a zatim ulijte vermut i kuhajte nekoliko minuta da alkohol ishlapi.
- Dodajte sardine te ih djelomično raskomadajte pomoću vilice.
- Naribajte limunovu koricu, a 1 žlicu korice odvojite i pomiješajte sa krušnim mrvicama. Istisnite sok limuna pa ga dodajte u tavu.
- Posolite prema ukusu.
- Tjesteninu kuhajte u većoj količini posoljene zavrele vode prema uputama na pakiranju. Kada je kuhana al dente prebacite je pomoću hvataljke u tavu sa umakom, a zatim dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine. Pažljivo promiješajte.
- Tjesteninu s umakom servirajte na tanjure, pošpricajte s malo maslinovog ulja te posite s tostiranim krušnim mrvicama.