gastro postao
Kuhanu tjesteninu pomiješajte s raznovrsnim šumskim gljivama, kao što su vrganji, bukovače i lisičarke
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 69
Potrebno vam je
- 375 g kestenovo brašno
- 2 kom jaje kokošje
- 25 g pšenično brašno, bijelo
- ragu
- 200 g luk ,crveni
- 200 g vrganj
- 200 g lisičarka
- 200 g bukovače
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
- mesni temeljac
- vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Od jaja, kestenova brašna i običnog brašna uz dodatak soli umijesite tijesto, razvaljajte i napravite rezance.
- Na ulju popržite sitno nasjeckani luk i narezane gljive (ako rabite sušene gljive, dobro bi ih bilo namočiti u vodi da se opuste).
- Kada se luk i gljive poprže, zalijte temeljcem te kratko prokuhajte. Začinite te, prema želji, dodajte kiselog vrhnja.
- Tijesto skuhajte u slanoj vodi, procijedite, prelijte rastopljenim maslacem pa umakom.