Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina sa šumskim gljivama

Tjestenina sa šumskim gljivama
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhanu tjesteninu pomiješajte s raznovrsnim šumskim gljivama, kao što su vrganji, bukovače i lisičarke

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 69

Potrebno vam je

  • 375 g kestenovo brašno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 25 g pšenično brašno, bijelo
  • ragu
  • 200 g luk ,crveni
  • 200 g vrganj
  • 200 g lisičarka
  • 200 g bukovače
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo
  • mesni temeljac
  • vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Od jaja, kestenova brašna i običnog brašna uz dodatak soli umijesite tijesto, razvaljajte i napravite rezance.
  2. Na ulju popržite sitno nasjeckani luk i narezane gljive (ako rabite sušene gljive, dobro bi ih bilo namočiti u vodi da se opuste).
  3. Kada se luk i gljive poprže, zalijte temeljcem te kratko prokuhajte. Začinite te, prema želji, dodajte kiselog vrhnja.
  4. Tijesto skuhajte u slanoj vodi, procijedite, prelijte rastopljenim maslacem pa umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.