Recepti 03. listopada 2014.

Topli sendviči s porilukom i slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tople sendviče osobito vole najmlađi, čak kad na njima ima i povrća

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 422

Potrebno vam je

  • 6 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 50 g gorgonzola
  • 6 žlica pasirana rajčica (passata)
  • ulje maslinovo
  • 300 g slanina suha, masna

Priprema

  1. Bijele dijelove poriluka operite, očistite i narežite na tanke ploške. Kratko propirjajte na tavi
  2. Kruh nakapajte maslinovim uljem, namažite pasiranom rajčicom. Na vrh poslažite poriluk, slaninu i gorgonzolu narezanu na kockice te zapecite u pećnici dok se sir ne rastopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.