Recepti 18. veljače 2017.

Torcetti: Slatki vjesnici sreće

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Torcetti su jednostavna talijanska slastica u obliku suze ili bisera. Ovi keksići osvojit će vas neobičnom teksturom i slatkastim aromama

Slatki zalogaji koje možete poslužiti uz iste takve umake bit će savršena grickalica za druženje s najdražima. Torcetti se pripremaju od tek nekoliko sastojaka, a prije pečenja u tijesto se utiskuje šećer. Slatki zalogaji trebaju biti meki iznutra i hrskavi izvana. Oblikom nalikuju na biser ili suzu i upravo su zbog toga specifični

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 1 žličica suhog kvasca
  • 250 ml tople vode
  • 500 g brašna
  • 170 g maslac
  • 100 g šećera
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Kvasac pomiješajte sa 60 ml vode pa pustite da se otopi.
  2. U većoj posudi pomiješajte brašno s dvije žlice šećera.
  3. Dodajte prstohvat soli.
  4. Dodajte mješavinu s kvascem i još vode, koliko će vam biti potrebno da dobijete kompaktno tijesto.
  5. Prekrijte krpom ili plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu.
  6. Maslac izmiksajte dok ne postane kremast.
  7. Dodajte ga dignutom tijestu pa premijesite.
  8. Ako je tijesto preljepljivo, dodajte još brašna.
  9. Vratite u posudu, prekrijte pa dižite još sat vremena ili dok se tijesto ne udvostruči.
  10. Ako je nakon dizanja tijesto meko i ljepljivo, stavite ga u hladnjak na pola sata kako bi lakše oblikovali štapiće.
  11. Kad se ohladi, izrežite ga na manje komadiće pa radite štapiće oko jedan centimetar debljine.
  12. Pospite ih šećerom i dobro ga utisnite prstima u tijesto.
  13. Zaokrenite ih kako bi ih oblikovali.
  14. Pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.