Recepti 13. listopada 2014.

Torta s tikvicama, ricottom i dagnjama

gastro postao gastro.24sata.hr
Izmiješajte dagnje, tikvice, ricottu i špinat u slanu tortu za savršeno predjelo

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 355

Ostalo

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom kvasac, svježi
  • voda
  • 100 g špinat
  • sol

Potrebno vam je

  • 500 g dagnja
  • 200 g ricotta
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 kom tikvice, zelene
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Nasjeckajte špinat pa ga pomiješajte s brašnom i vodom u kojoj ste otopili kvasac. Dobro izmiješajte sastojke i pustite da odstoji 30 minuta. Izrežite tikvice na trake i popržite u tavi na malo ulja pa dodajte zgnječeni češanj češnjaka. Posolite i popaprite, pospite sjeckanim peršinom pa stavite na stranu.
  2. Dagnje pirjajte u tavi s malo maslinova ulja i češnjem češnjaka. Maknite ih s vatre i odvojite meso od školjki, a juhu stavite na stranu. Ricottu stavite u zdjelu, dodajte dva jaja i malo juhe od dagnji, dobro izmiješajte, a zatim dodajte tikvice.
  3. Razvaljajte tijesto na debljinu od četiri-pet mm. Namastite i pobrašnite okrugli lim pa stavite u njega tijesto. Ulijte nadjev od ricotte i tikvica te pecite oko pola sata na 180°C.
  4. Ukrasite trakama tikvica, pospite dagnje po vrhu i stavite u pećnicu na još desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.