gastro postao
Bogate tortilje čuvaju jedinstvene okuse sočnog povrća i mekanog pilećeg mesa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 587
Potrebno vam je
- 400 g Pileća prsa
- 1 kom jaje kokošje
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 2 kom ljubičasti luk
- 100 g rukola
- 0.50 vezica peršin, list
- 200 g matovilac
- 8 kom tortilja
- 4 kom rajčica, crvena
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 2 dl vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 režanj češnjak
- 2 dl ulje suncokretovo
- čili papričica
- papar
- sol
- paprika u prahu
- korijander
- kurkuma
- kumin, mljeveni
Priprema
- Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina.
- Panirajte ih (brašno, jaje, možete umiješati i sjemenke sezama) i pržite u dubokom ulju oko 1-2 min, dok ne dobiju zlatnu boju.
- Povrće operite i nasjeckajte na prutiće.
- Za umak svježi krastavac i češnjak nasjeckajte na sitno, pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, paprom i malo limunova soka.
- U tortilje složite meso, povrće i umak.