Recepti 23. ožujka 2017.

Toskanska juha s kobasicom i keljom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uljepšajte si dan ovom divnom i bogatom juhom iz srca Italije!

Kremasta i raskošna, toskanska juha upravo je ono što nam treba na ovako lijep dan!

S obzirom na to da je vrlo bogata, možete ju poslužiti kao glavno jelo i uživati u divnim mirisima kobasice i kelja.

Dodatak krumpira koji se tako savršeno raskuhaju i pretvore juhu u divnu kremastu deliciju, pravi je pogodak!

Poslužite ju toplu, s komadom domaćeg crnog kruha i uživajte!

Kelj | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 450 g sirove kobasice, istisnute iz ovojnice
  • 1 nasjeckani luk
  • 2 češnja češnjaka, naribana
  • sol i papar
  • 4 šalice temeljca (povrtnog ili pilećeg)
  • 3 velika krumpira, narezana na tanke kriške
  • 1/2 glavice kelja
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • naribani parmezan, za posluživanje

Priprema:

  1. Kobasicu kratko popržiti u loncu, da dobije boju
  2. Na kobasicu dodati luk i češnjak, posoliti i popapriti, promiješati i pustiti da se prži nekoliko minuta
  3. Zaliti temeljcem i dodati krumpir te promiješati; pustiti da zakuha pa smanjiti vatru na najmanju i ostaviti da se krčka oko 20 minuta
  4. Dodati kelj i kuhati još nekoliko minuta - dok kelje ne povene
  5. Umiješati vrhnje za kuhanje, po potrebi još posoliti/popapriti
  6. Poslužiti toplo, posipano ribanim parmezanom 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.