gastro postao
Tradicionalni recept koji će vam otkriti čari svinjske koljenice
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 1500 g svinjska koljenica
- 1 mala žlica kim
- 2 mala žlica sol
- 2 mala žlica češnjak
- 2 kom luk ,crveni
- 0.50 l pivo
- 0.50 l povrtni temeljac
- 1 grančica svježi timijan
- 1 grančica ružmarin
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C.
- U zdjeli izmiješajte češnjak, kim i sol pa to utrljajte po koljenici. Dno vatrostalne posude prekrijte kriškama luka, stavite na to koljenicu u stojeći položaj te ulijte pivo i temeljac. Dodajte začine, posolite i popaprite pa pecite od dva do dva i pol sata u pećnici. Ako sva tekućina nestane, dodajte još temeljca, no ne više od čaše odjedanput.
- Pečenu koljenicu narežite i poslužite s kiselim kupusom ili umakom prema želji. Umak možete napraviti tako što ćete tekućini iz posude dodati brašno i maslac pa kuhati dok se ne zgusne.
Izvor Skuhatćute