Recepti 30. svibnja 2019.

Trganci na špeku i poriluku za jaku marendu

Trganci na špeku i poriluku
gastro postao gastro.24sata.hr
Sandra Nedjeljko iz Pansiona Mamica dala nam je tradicionalni recept za najukusnije trgance koji jedini mogu ugrijati ovakav dan...

trganci su jedno od najjednostavnijih načina za uljepšati svako jelo, bolje reći - tako su nas uveseljavale naše bake. Pa obzirom kakvo je jutros vrijeme u metropoli, evo jedan malo jači recept da se zagrijete!

Potrebno vam je:

  • 100 g pšeničnog brašna
  • 0.50 dl vode
  • prstohvat soli
  • 50 g špeka
  • 100 g poriluka
  • 15 g svinjske masti 

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, vodu i dodajte prstohvat soli i zamijesite u malo tvrđe tijesto.
  2. Trgajte komadiće, "trgance" i kuhajte u kipućoj slanoj vodi cca 5 minuta i zatim trgance ocijedite.
  3. U tavi rastopite mast i na nju stavite špek i poriluk te popaprite.
  4. Prepecite i servirajte.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jeff 00:01 16. Rujan 2017.

    It's a great dish, all my friends loved. We will make age, Thanks for sharing 😊