gastro postao
Iako se pašticada tradicionalno radi od goveđeg buta, i ova s tunom je odlična
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1155
Potrebno vam je
- 1000 g tuna
- 2 dl ulje maslinovo
- 5 režanj češnjak
- 4 kom klinčići
- 100 g grožđice
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 dl vinski ocat
- 2 dl prošek
Priprema
- Odreske tune (debele oko 2 cm) operite i posušite. Prepržite ih na ulju s obje strane.
- Na preprženu tunu pospite nasjeckan češnjak, klinčiće, suhe grožđice, sol i papar. Zalijte vinskim octom, a prošek postepeno dodajite. Po potrebi dolijte vode i pustite da se tuna kuha u umaku na laganoj vatri oko 1 sat.
Iako se pašticada tradicionalno radi od goveđeg buta, i ova s tunom je odlična