gastro postao
Lagani i zdravi obrok na istočnjački način
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 4 filet tuna
- 8 kom krumpir, mladi
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 kom komorač, glavica
- salata, zelena
- rotkvica, crvena
- 1 mala žlica kopar
- limunov sok
- ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Krumpir operite, prerežite na pola i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lagano ga posolite i pokapajte maslinovim uljem te stavite u pećnicu 40 min na 180°C.
- Mrkvu ogulite i narežite na trakice, rotkvicu na kolutiće, a zelenu salatu nakidajte na veće komade. Salatu pomiješajte u zdjeli i začinite limunovim sokom, soli, paprom, svježe nasjeckanim koprom i maslinovim uljem.
- Tikvicu narežite na kolutiće, komorač na trakice. U woku na malo maslinova ulja popržite komorač oko 3 min, dodajte tikvice i pržite još 1 minutu. Začinite sa soli i paprom.
- Tunu pecite na grill tavi sa svake strane po 1-3 minute. Naknadno začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem.
Lagani i zdravi obrok na istočnjački način