Recepti 13. listopada 2014.

Tuna, krumpir i povrće iz woka

Tuna, krumpir i povrće iz woka
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani i zdravi obrok na istočnjački način

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 4 filet tuna
  • 8 kom krumpir, mladi
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 kom komorač, glavica
  • salata, zelena
  • rotkvica, crvena
  • 1 mala žlica kopar
  • limunov sok
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Krumpir operite, prerežite na pola i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lagano ga posolite i pokapajte maslinovim uljem te stavite u pećnicu 40 min na 180°C.
  2. Mrkvu ogulite i narežite na trakice, rotkvicu na kolutiće, a zelenu salatu nakidajte na veće komade. Salatu pomiješajte u zdjeli i začinite limunovim sokom, soli, paprom, svježe nasjeckanim koprom i maslinovim uljem.
  3. Tikvicu narežite na kolutiće, komorač na trakice. U woku na malo maslinova ulja popržite komorač oko 3 min, dodajte tikvice i pržite još 1 minutu. Začinite sa soli i paprom.
  4. Tunu pecite na grill tavi sa svake strane po 1-3 minute. Naknadno začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem.

Lagani i zdravi obrok na istočnjački način

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.