gastro postao
Začinite dan svježim biljkama i tunom s grilla
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4691
Salata
- 2 šalica peršin, list
- 1 žlica origano
- 1 žlica celer, list
- 1 žlica mažuran
- 1 žlica estragon
- 1 mala žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 mala žlica limunov sok
Potrebno vam je
- 6 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 žlica limunov sok
- 2 žlica kapari
- 4 mala žlica limunova korica
- 2 mala žlica ružmarin
- 1 mala žlica krupna morska sol
- crvena paprika
- šećer, kristal
- 1 kom luk ,crveni
- 6 kom tuna
Priprema
- Pomiješati prvih 9 sastojaka u zdjeli a zatim umiješati i luk. Mješavinu premjestiti u plastičnu vrećicu sa hermetičkim zatvaračem. Potom u vrećicu dodati odreske tune, istisnuti zrak i zatvoriti te lagano promiješati da se marinada ravnomjerno rasporedi.
- Tunu marinirati 1 sat na sobnoj temperaturi sa povremenim okretanjem ili 4 sata u hladnjaku a prije pečenja zagrijati na sobnu temperaturu.
- Pomiješati listove peršina sa ostalim začinskim biljem u većoj zdjeli, posipati sa soli i paprom, poklopiti i ostaviti dok se riba ispeče.
- Roštilj zagrijati na jako a rešetke premazati maslinovim uljem.
- Izvaditi tunu iz vrećice, a marinadu iz vrećice sačuvati. Peći dok ne nastanu otisci rešetke roštilja na površini tune a u sredini je još djelomično sirova, 2-3 minute sa svake strane.
- Marinadu zagrijati u manjoj posudi do vrenja.
- Salatu od začinskog bilja poprskati žličicom maslinovog ulja i limunovim sokom pa promiješati.
- Na tanjur servirati odrezak tune, preliti toplom marinadom i dodati začinsko bilje.
Začinite dan svježim biljkama i tunom s grilla