Recepti 13. listopada 2014.

Tunjevina na lati

gastro postao gastro.24sata.hr
Dalmatinski specijalitet koji se pripremi i posluži za 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 760

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 150 g mrkva, crvena
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 100 g tikvice, zelene
  • 100 g patlidžan
  • 200 g rajčica, crvena
  • 1 dl ulje maslinovo
  • ružmarin
  • bosiljak, vezica
  • lovorov list
  • origano
  • majčina dušica
  • 2 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • sol
  • papar
  • 800 g tuna

Priprema

  1. Odreske tune posoliti i popapriti te ih naglo popržiti na maslinovom ulju.
  2. Staviti ih na stranu te na ulje gdje se pržila tuna dodati crveni luk, mrkvu, šampinjone, tikvice i patlidžane.
  3. Kada je napola gotovo povrće zaliti vinom i dodati pelate rajčice te začiniti začinskim travama.

Dalmatinski specijalitet koji se pripremi i posluži za 30 minuta

Izvor Restoran Butina na Murteru

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.