Recepti 24. rujna 2016.

U bojama jeseni: Pizza s karameliziranim lukom i sirom

Pizza
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 424

Karamelizirani luk

  • 0.50 žličica šećer, kristal
  • 20 g maslac, slani
  • 4 kom luk ,crveni
  • 1 žlica majčina dušica
  • sol
  • papar

Namaz

  • 200 g masline, crne
  • 2 žlica kapari
  • limunova korica
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • papar
  • list bosiljka

Ostalo

  • 500 g tijesto za pizzu
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 50 g kozji sir
  • majčina dušica

Priprema

  1. Otopite maslac u tavi. Dodajte nasjeckan luk, pospite šećerom i pržite poklopljeno 20 minuta. Dodajte majčinu dušicu, otklopite te pržite 25 minuta, dok se luk ne karamelizira. Začinite solju i paprom pa maknite s vatre.
  2. Ugrijte pećnicu na 240°C. Tijesto narežite na manje krugove. Izmiksajte sve sastojke za namaz od maslina. Svaku minipizzu premažite namazom od maslina pa polijte s malo maslinova ulja.
  3. Stavite u lim za pečenje i pecite od šest do osam minuta. Na svaku pizzu stavite malo karameliziranog luka, pospite sirom te s malo majčine dušice.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.