Recepti 02. ožujka 2017.

Uljepšajte si dan ovim divnim, sočnim browniejem!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni brownie uvijek je dobar izbor ako se nas pita!

Uvijek pokušavamo napraviti što sočniji brownie, da bude što vlažniji, čokoladniji i  još bolji nego prethodni.

Mislimo da je upravo ovaj brownie ono čemu svi teže kada ga prave. Savršeno čokoladan, preliven preljevom od kakao praha, šećera i maslaca upravo je ono što nam treba ujutro uz šalicu mlijeka, ili popodne uz topli čaj. Ili u bilo koje doba dana! Brownie je uvijek dobar izbor!

Ovaj brownie, obožavat će svi - od najmlađih do najstarijih. I nitko neće žaliti zbog zaprljanih prstića od ovih sočnih, kremastih delicija!

Sastojci:

  • 1 šalica maslaca
  • 1/2 šalice kakao praha
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 2 šalice smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 4 žličice ekstrakta vanilije
  • Preljev:
  • 1/4 šalice omekšanog maslaca
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice kakao praha
  • 3 šalice šećera u prahu

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Obložiti lim veličine 20 x 30 cm papirom za pečenje
  3. Maslac rastopiti i izmiksati ga s kakao prahom
  4. Dodati brašno i šećer i ponovno kratko miksati pa staviti jaja i vaniliju i još kratko miksati, ali samo da se sve sjedini jer ako predugo miksate, brownie će biti suh kada se ispeče
  5. Preliti smjesu u pripremljen lim i peći u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
  6. Izvaditi kolač iz pećnice i pripremiti preljev
  7. Preljev: Sastojke miksati dok smjesa ne bude glatka pa preliti preko još toplog brownieja
  8. Ostaviti da se sve zajedno ohladi i da se šećer iz preljeva rastopi na vrućem brownieju - kada ćete rezati, preljev će biti lagano hrskav
  9. Poslužite uz čašu mlijeka i uživajte

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.