gastro postao
Ovako su naše bake bojale uskršnja jaja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 125
Potrebno vam je
- 8 kom luk ,crveni
- 8 kom jaje kokošje
- 8 list peršin, list
- 2 žlica ulje, biljno
- slanina suha, masna
- sol
Priprema
- Oljuštite koru luka i stavite je u lonac s vodom. Što više ljuske stavite, to će boja biti intenzivnija. Na nekuhana jaja aplicirajte listove peršina, djeteline ili drugog bilja ili cvijeća.
- Potom svako jaje zamotajte u gazu ili poderanu najlonku i učvrstite krajeve. U najlonku možete slagati jaja tako da jedno jaje stavite na dno čarape pa je zavežete, zatim stavite drugo jaje i zavežete te tako redom dok ne dobijete oblik zmije koja je progutala sva jaja.
- Kuhajte ih 15-ak minuta. Ako ih odmah izvadite, jaja će biti svjetlija, a ako ih ostavite još neko vrijeme u vodi s ljuskama, bit će tamnija.
- Gotova jaja namažite uljem ili komadom slanine kako bi dobila sjaj.
Kako ljuska jajeta ne bi pucala, dodajte u vodu malo soli i nemojte stavljati jaja kuhati izravno iz hladnjaka, nego ih prije malo ostavite na sobnoj temperaturi.
Izvor Skuhatćute