Recepti 118 prikaza 19. ožujka 2017.

Uvijek pali: Bogata pita od mljevenog mesa i krumpira

Thinkstock
Upoznajte pitu koja se priprema od mljevenog mesa i krumpira, nezamislivo je dobra, a nije musaka!

Fenomenalan spoj mljevenog mesa, mrkve i graška divno će se spojiti s kremastim pire krumpirom. Meso pirjajte dugo, a dodati mu možete i koju žlicu bijelog vina kako bi poprimilo još bolje arome. Krumpir pak kuhajte s režnjevima češnjaka kako bi ga učinili zanimljivijim. Povežite sve zajedno u posudi za pečenje, zapecite i poslužite uz čašu finog bijelog vina.

Potrebno vam je:

  • 4 veća krumpira
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 2 veće mrkve
  • 500 g mljevenog miješanog mesa
  • 150 ml temeljca
  • 100 g graška
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk i krumpir.
  2. Krumpir ubacite u posoljenu vodu s dva režnja češnjaka pa ga kuhajte dok ne omekša.
  3. Nasjeckani luk pirjajte na malo ulja.
  4. Za to vrijeme naribajte ili sitno nasjeckajte mrkvu pa je dodajte luku.
  5. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne poprimi boju.
  6. Dodajte temeljac, sol i papar.
  7. Ubacite grašak pa još kratko pirjajte dok ne omekša, a tekućina ne ispari.
  8. Umiješajte peršin.
  9. Prebacite sve u posudu za pečenje.
  10. Kada je krumpir gotov, maknite češnjak, dodajte mu mlijeko i maslac, malo soli i papra pa ga pretvorite u pire.
  11. Pire premažite preko mesa u posudi za pečenje i zapecite na 200 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.