gastro postao
Toplo varivo od crvene leće idealno je za postblagdansku detoksikaciju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 šalica crvena leća
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom batat
- 1 kom tikvice, zelene
- peršin, list
- 50 g tofu, dimljeni
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Crvenu leću dobro isperite pod mlazom hladne vode u cjedilu.
- Mrkvu, tikvicu i batat naribajte na ribežu.
- U dublji lonac ulijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne zažuti. Potom dodajte pire od rajčice i malu žličicu šećera.
- Kratko pirjajte i podlijte manjom količinom vode. Potom dodajte ribanu mrkvu i pustite 5 minuta da se pirja. Dolijte još 4 čaše vode i potom dodajte ispranu crvenu leću, ribani batat I ribanu tikvicu.
- Kuhajte 15-20 minuta, po potrebi dodajte još vode ako je pregusto.
- Na kraju dodajte sjeckani peršin, posolite i popaprite po želji. Kada je varivo gotovo, dodajte dimljeni tofu rezan na kockice.
Toplo varivo od crvene leće idealno je za postblagdansku detoksikaciju