Recepti 13. listopada 2014.

Varivo od gljiva

Varivo od gljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Varivo od gljiva možete pripremati s tri vrste gljiva, ali bit će odlično i samo s jednom vrstom ili sa suhim vrganjima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 314

Potrebno vam je

  • 2.50 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 50 g celer, korijen
  • 50 g mrkva, crvena
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 200 g bukovače
  • 200 g vrganj
  • 750 g krumpir, zreli
  • lovorov list
  • 2 kom goveđi temeljac za jela podravka
  • 100 ml pasirana rajčica podravka
  • 2 mala žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • peršin, list

Priprema

  1. Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, pancetu, mrkvu i korijen celera narezane na kockice.
  2. Dodajte očišćene gljive narezane na četvrtine, krumpir narezan na kocke i lovorov list.
  3. Malo posolite, promiješajte, prelijte vrućom vodom da pokrije sastojke u loncu, dodajte goveđi temeljac i nastavite kuhati na laganoj vatri 15 – 20 minuta.
  4. Potkraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, brašno koje ste razmutili u malo temeljca, protisnuti češnjak, narezanu ljutu papričicu i kuhajte još pet minuta.
  5. Po potrebi posolite i dodajte još malo tople vode.
  6. Pospite peršinom i poslužite uz popečene ploške kruha.
  7. Ovo jelo možete pripremiti i s jednom vrstom gljiva. Možete dodati i suhe vrganje koje ste prethodno namočili u vodi.

Izvor Podravka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.