gastro postao
Varivo od gljiva možete pripremati s tri vrste gljiva, ali bit će odlično i samo s jednom vrstom ili sa suhim vrganjima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 314
Potrebno vam je
- 2.50 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 50 g celer, korijen
- 50 g mrkva, crvena
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 200 g bukovače
- 200 g vrganj
- 750 g krumpir, zreli
- lovorov list
- 2 kom goveđi temeljac za jela podravka
- 100 ml pasirana rajčica podravka
- 2 mala žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- sol
- peršin, list
Priprema
- Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, pancetu, mrkvu i korijen celera narezane na kockice.
- Dodajte očišćene gljive narezane na četvrtine, krumpir narezan na kocke i lovorov list.
- Malo posolite, promiješajte, prelijte vrućom vodom da pokrije sastojke u loncu, dodajte goveđi temeljac i nastavite kuhati na laganoj vatri 15 – 20 minuta.
- Potkraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, brašno koje ste razmutili u malo temeljca, protisnuti češnjak, narezanu ljutu papričicu i kuhajte još pet minuta.
- Po potrebi posolite i dodajte još malo tople vode.
- Pospite peršinom i poslužite uz popečene ploške kruha.
- Ovo jelo možete pripremiti i s jednom vrstom gljiva. Možete dodati i suhe vrganje koje ste prethodno namočili u vodi.
Izvor Podravka