gastro postao
Iako podrijetlom iz Indije, mungo grah se danas često koristi u kineskoj kuhinji
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 163
Potrebno vam je
- 1.50 šalica grah, mungo
- 4 kom rajčica, crvena
- 1 kom crvena paprika
- 2 kom krumpir, zreli
- peršin, list
- 2 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 žličica kurkuma
- 0.50 žličica kim
- 0.50 žličica komorač, list
- 0.50 žličica korijander
- 0.50 žličica đumbir u prahu
- 1 kom čili papričica
- sol
- papar
- 1.50 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Mungo grah namočite preko noći. Ocijedite pa ga kuhajte u posoljenoj vodi 25 min.
- Papriku, luk i krumpir narežite na kockice, rajčicu na kriške, a češnjak na tanke ploške.
- Na maslinovom ulju pržite luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak i začine, kratko popržite.
- Dodajte papriku i krumpir, podlijte sa malo vode u kojoj se kuha grah. Pirjajte 15 min.
- Nakon 15 min dodajte rajčicu, mungo grah i vode od kuhanja da prekrije polovicu povrća. Kuhajte još 10 min, dodajte začina po potrebi.