gastro postao
Kombinacija sira i voća u ljetnom desertu za djecu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 186
Biskvit
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica prašak za pecivo
- 1 prstohvat sol
- 100 g maslac, neslani
- 0.75 šalica šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
- 0.25 mala žlica vanilin šećer
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 1.50 šalica maline
Krema
- 120 g krem sir
- 50 g maslac, neslani
- 200 g šećer, kristal
- 0.50 mala žlica vanilin šećer
Priprema
- Izmiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj posudi na lagano izmiksajte maslac i šećer dok ne nastane glatka smjesa. Smanjite brzinu miksanja pa dodajte vanilin šećer i jaje. Zatim umiješajte kiselo vrhnje, smjesu sa brašnom i maline.
- Smjesu ulijte u kalupe tako da ispune oko 2/3 prostora, te pecite 20-ak min u pećnici zagrijanoj na 350 stupnjeva.
- Sastojke za kremu ručno pomiješajte i zatim izmiksajte do jednolične, glatke smjese.
- Kada se biskvit ispeče, ostavite da se ohladi i zatim dodajte kremu, a na kraju dodatno ukrasite sa nekoliko malina.