Recepti 13. listopada 2014.

Wok s kozicama i rezancima od riže

Wok s kozicama i rezancima od riže
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježe kozice pomiješajte s tikvicama, ljubičastim lukom, mrkvom i sve podlijte sa soja umakom za istočnjačko jelo iz woka. Osim što je brzo gotovo, ukusno je i puno povrća, a možete ga jesti i štapićima za potpuni ugođaj.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 419

Potrebno vam je

  • 180 g rižini rezanci
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom ljubičasti luk
  • soja umak
  • ulje maslinovo
  • 200 g kozica velika

Priprema

  1. Rižine rezance staviti u hladnu vodu 20-tak min.
  2. Na maslinovom ulju zažuti sitno nasjeckani ljubičasti luk
  3. Dodati tikvice i mrkvu narezane na tanke rezance
  4. Kozice ubaciti i pustiti u wok i pirjati s povrćem par minuta
  5. Sve povezati s rižinim rezancima koje prethodno ocijedite
  6. Povezati sve sa soja umakom koja količina ovisi o okusu koliko volite (važno je napomenuti da se jelo ne treba pretjerano soliti radi upotrebe soja umaka)
  7. Napomena, na jelo se mogu dodati klice, svježi peršin, ali je jelo dovoljno ukusno i atraktivno bez tih dodataka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.