gastro postao
Svježe kozice pomiješajte s tikvicama, ljubičastim lukom, mrkvom i sve podlijte sa soja umakom za istočnjačko jelo iz woka. Osim što je brzo gotovo, ukusno je i puno povrća, a možete ga jesti i štapićima za potpuni ugođaj.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 419
Potrebno vam je
- 180 g rižini rezanci
- 2 kom tikvice, zelene
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom ljubičasti luk
- soja umak
- ulje maslinovo
- 200 g kozica velika
Priprema
- Rižine rezance staviti u hladnu vodu 20-tak min.
- Na maslinovom ulju zažuti sitno nasjeckani ljubičasti luk
- Dodati tikvice i mrkvu narezane na tanke rezance
- Kozice ubaciti i pustiti u wok i pirjati s povrćem par minuta
- Sve povezati s rižinim rezancima koje prethodno ocijedite
- Povezati sve sa soja umakom koja količina ovisi o okusu koliko volite (važno je napomenuti da se jelo ne treba pretjerano soliti radi upotrebe soja umaka)
- Napomena, na jelo se mogu dodati klice, svježi peršin, ali je jelo dovoljno ukusno i atraktivno bez tih dodataka.