Recepti 03. listopada 2014.

Začinjeni krumpiri s roštilja

gastro postao gastro.24sata.hr
Na roštilju ne morate peći samo meso već i krumpir kao prilog kojemu luk, maslac i začini daju fantastičan okus

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 287

Potrebno vam je

  • 750 g krumpir, mladi
  • 1 kom luk ,crveni
  • 50 g maslac, slani
  • 100 g tvrdi sir
  • 2 žlica peršin, list
  • 2 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 75 ml bistra juha
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ogulite i operite krumpire pa ih narežite na tanke ploške. Očistite luk i narežite na tanke kolutove. Složite krumpire i luk na velik komad aluminijske folije, a potom od nje oblikujte visoki rub.
  2. Stavite na njih komadiće maslaca pa pospite sirom (cheddarom ili ementalerom) i peršinom. Poškropite vinom i juhom od peradi. Začinite solju i paporm. Poklopite komadom folije odgovarajuće veličine.
  3. Na umjerenoj vatri roštilja s drvenim ugljenom pecite oko 40 minuta. Poslužite vruće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.