Recepti 13. listopada 2014.

Zapečena tjestenina s umakom

gastro postao gastro.24sata.hr
S tjesteninom se zaista možete igrati, jer ideja za recepte s njom ne nedostaje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 460

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • panceta
  • 2 režanj češnjak
  • 1 dl vino bijelo
  • rajčica, crvena
  • šećer, kristal
  • kravlji sir mladi dimljeni
  • 500 g tjestenina s jajima
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Dvije glavice sitno nasjeckanog luka propržite da zastakli.
  2. Dodajte na kockice izrezanu dimljenu mesnatu slaninu (pancetu), otprilike jednu šaku. Nastavite pržiti da panceta pusti masnoću.
  3. Dodajte 2 - 3 nasjeckana češnja češnjaka te zalijte s 1 dl bijelog vina. Kuhajte dok vino ne ispari.
  4. Na to dodajte tri oguljene i krupnije nasjeckane svježe rajčice ili limenku kuhane rajčice (pelati) i žličicu šećera. Kuhajte dok luk i rajčica potpuno ne omekšaju, po potrebi podlijevajte s malo vode.
  5. Dodajte punu šaku na kockice nasjeckanog masnog dimljenog sira, sol, papar i mirisne trave po želji. Sve zajedno još prokuhajte.
  6. U slanoj vodi skuhajte 500 g tjestenine (krupni rezanci, makaroni).
  7. U pripremljeni umak umiješajte kuhanu tjesteninu i sve to uspite u nauljenu vatrostalnu posudu. Odozgo bogato zaspite ribanim masnim dimljenim sirom i nasjeckanim peršinovim listom.
  8. Zapecite u pećnici.

S tjesteninom se zaista možete igrati, jer ideja za recepte s njom ne nedostaje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.