gastro postao
S tjesteninom se zaista možete igrati, jer ideja za recepte s njom ne nedostaje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 460
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- panceta
- 2 režanj češnjak
- 1 dl vino bijelo
- rajčica, crvena
- šećer, kristal
- kravlji sir mladi dimljeni
- 500 g tjestenina s jajima
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Dvije glavice sitno nasjeckanog luka propržite da zastakli.
- Dodajte na kockice izrezanu dimljenu mesnatu slaninu (pancetu), otprilike jednu šaku. Nastavite pržiti da panceta pusti masnoću.
- Dodajte 2 - 3 nasjeckana češnja češnjaka te zalijte s 1 dl bijelog vina. Kuhajte dok vino ne ispari.
- Na to dodajte tri oguljene i krupnije nasjeckane svježe rajčice ili limenku kuhane rajčice (pelati) i žličicu šećera. Kuhajte dok luk i rajčica potpuno ne omekšaju, po potrebi podlijevajte s malo vode.
- Dodajte punu šaku na kockice nasjeckanog masnog dimljenog sira, sol, papar i mirisne trave po želji. Sve zajedno još prokuhajte.
- U slanoj vodi skuhajte 500 g tjestenine (krupni rezanci, makaroni).
- U pripremljeni umak umiješajte kuhanu tjesteninu i sve to uspite u nauljenu vatrostalnu posudu. Odozgo bogato zaspite ribanim masnim dimljenim sirom i nasjeckanim peršinovim listom.
- Zapecite u pećnici.
S tjesteninom se zaista možete igrati, jer ideja za recepte s njom ne nedostaje