Recepti 13. listopada 2014.

Zapečene tikvice punjene puretinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu tikvica za pripremu ukusnih kombinacija

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 0

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mladi luk
  • ulje maslinovo
  • voda
  • sol
  • mješavina suhih začina
  • svježe mljeveni papar
  • kurkuma
  • čili u prahu
  • list bosiljka
  • 2 kom tikvice, zelene
  • parmezan
  • 500 g puretina,mljevena
  • 2 režanj češnjak
  • slanina suha, masna

Priprema

  1. Tikvice prerežite, izdubite i blanširajte.
  2. Na ulju propirjajte nasjeckani luk, češnjak, malo suhe slanine i mladi luk. Dodajte mljeveno meso, nasjeckano meso tikvice te začine i pirjajte dok gotovo ne nestane tekućine.
  3. U namašćen lim stavite blanširane tikvice pa ih napunite.
  4. Na vrh stavite malo ribanog sira. Stavite ih peći, a u lim dodajte i malo vode. Pecite 45 minuta na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.