Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeni krumpir s pancetom i gljivama

Zapečeni krumpir s pancetom i gljivama
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečeni krumpir oduševit će vas u kombinaciji s pancetom i šampinjonima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 156

Potrebno vam je

  • 5 kom krumpir, zreli
  • 8 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 kom ljubičasti luk
  • 100 g panceta
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 žlica majčina dušica
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 50 g gouda punomasni
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pancetu ispržite na brzinu na tavi pa dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
  2. Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
  3. Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
  4. Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
  5. Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.