gastro postao
Za njoke je najbolje upotrijebiti malo starije, brašnaste krumpire, jer će tako njoki biti prozračne teksture
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 290
Njoki
- 600 g krumpir, zreli
- 1 kom jaje kokošje
- 20 kom masline, crne
- 100 g špinat
- glatko brašno
- 1 žlica ulje maslinovo
- mješavina suhih začina
- 1 prstohvat sol
Umak
- 400 g pelati
- 125 g mozzarella
- 1 kom crvena paprika
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 šaka list bosiljka
Priprema
- Skuhajte krumpir pa protisnite i ohladite.
- Dodajte preostale sastojke za njoke i umijesite tijesto.
- Podijelite na nekoliko dijelova pa oblikujte u duguljaste valjke.
- Narežite na manje komade i kuhajte u zasoljenoj vodi.
- Ugrijte tavu, dodajte ulje te prepržite luk i papriku. Umiješajte češnjak pa pržite minutu.
- Ulijte pelate i dodajte njoke. Neka sve zavrije pa kuhajte desetak minuta.
- Začinite i umiješajte bosiljak.
- Pospite mozzarellom i kratko zapecite dok se sir ne otopi.
Izvor Skuhatćute