Recepti 30. rujna 2016.

Ovakav poriluk još niste probali!

Zapečeni poriluk
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni irski recept uz koji se poslužuje krumpir kuhan u ljusci

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1032

Potrebno vam je

  • 4 kom poriluk (cijeli)
  • 300 g edamer (40% m u st)
  • 300 g gouda punomasni
  • 300 g trapist
  • 3 dl bešamel umak

Priprema

  1. Najbolje je prirediti jedan veliki poriluk po osobi. Poriluk se očisti, odreže manji dio zelenog lišća na vrhu i nareže na podjednake dijelove duge 7-9 cm.
  2. U kipuću slanu vodu stavi se kuhati poriluk 10 minuta. Zatim se izvadi i ocijedi.
  3. U namašćenu vatrostalnu zdjelu složi se tako kuhani poriluk, prelije bešamel umakom i na to se nariba tri vrste tvrdog sira (Edamer, Gauda, Trapist). Sve se skupa stavi u pećnicu na 180°C i zapeče 20 minuta.
  4. Služi se toplo, po želji s dodatkom prepečene pancete ili pršuta.

Izvor dr.sc. Donatella Verbanac

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.