Recepti 21 prikaza 18. ožujka 2017.

Zdjela super nachosa za osmijeh od uha do uha

Thinkstock
Bogata, šarena i tako ukusna posuda omiljenog tortilja čipsa, mesnog umaka i osvježavajuće salate sve je što nam je potrebno vikendom...

Za druženje s prijateljima ili obitelji, gledanje filma ili naprosto grickanje dok odmarate od dugog radnog tjedna, zdjela prepuna neuobičajenog tortilja čipsa bit će pun pogodak. Pripremite umak i salatu, naribajte sir, a zatim u kombinaciju ubacite hrskavi tortilja čips. Zapecite kako bi se sir rastopio i razveselite sebe i svoje najbliže fantastičnim grickalicama. Ovom raskošnom snacku možete dodati i avokado, a volite li ljuće, ubacite i koju čili papričicu.
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 2 glavice luka
  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 konzerva graha
  • 1 žlica pelata
  • 2 rajčice
  • 1 limun
  • 250 g ribanog sira
  • Tortilja čips
  • Korijander
  • Crvena mljevena paprika
  • Kumin
  • Čili u prahu
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Obje glavice luka nasjeckajte na sitno.
  2. Jednu pirjajte na malo ulja, a drugu ostavite po strani.
  3. Pirjanom luku dodajte mljeveno meso.
  4. Kada se ono skuhalo, ubacite grah i začinite crvenom mljevenom paprikom, kuminom i čilijem u prahu.
  5. Dodajte malo vode i žlicu pelata.
  6. Pirjajte još kratko pa maknite s vatre.
  7. U posudici pomiješajte drugi nasjeckani luk, dodajte sitno sjeckanu rajčicu i sjeckani korijander.
  8. Začinite limunovim sokom, soli i paprom.
  9. Dobro pomiješajte.
  10. Naribajte sir.
  11. Na tanjur po čitavoj površini posložite tortilja čips, pospite ga mljevenim mesom i grahom, a zatim sirom, ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka i dobijete lijepe slojeve.
  12. Na kraju pospite sirom i stavite u pećnicu na pet minuta, tek da se sir otopi.
  13. Poslužite uz salatu od rajčice, luka i korijandera.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.