Recepti 13. listopada 2014.

Zelena tapenada

Zelena tapenada
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno predjelo prema receptu Veljka Barbieria

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 838

Potrebno vam je

  • 1000 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 20 kom inćun, slani
  • 6 žlica kapari
  • 1 čaša ulje maslinovo

Priprema

  1. Očistite od koštica zelene masline i narežite ih.
  2. Dodajte komadiće fileta od slanih inćuna, kao četvrtinu ukupne količine tapenade i četvrtinu sjeckanih kapara u smjesu dodajte i jedan sitno sjeckani pomidor i komadiće pečene ili tunjevine iz konzerve, sa sokom od limuna
  3. Gnječite tapenadu dolijevajući malo maslinova ulja, dok ne dobijete krupniju smjesu.
  4. Služite s prepečenim kruhom.

Izvor Kuharski kanconijer - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.