Recepti 22. siječnja 2016.

Blitvačinke: Palačinke od blitve!

Zelene rolice
gastro postao gastro.24sata.hr
Palačinke s blitvom osvojit će vas svojim spojem slatkastih nota

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 268

Palačinke

  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 prstohvat sol
  • 1 vezica blitva

Nadjev

  • 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 100 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 kom slatka paprika
  • 8 kom rajčice, cherry
  • vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • čili u prahu
  • 100 g pureća prsa, narezak

Priprema

  1. Blitvu očistiti, oprati i kratko blanširati. Ohladiti pod mlazom hladne vode, jako sitno nasjeckati ili izmiksati u kašu.
  2. Izmiješati sve sastojke za palačinke pa umiješati blitvu i ostaviti u hladnjaku na pola sata.
  3. Za to vrijeme napraviti nadjev. Izmiješati sir i vrhnje u kremastu smjesu. Nasjeckati papriku i rajčice, dodati ih u sir i začiniti po želji pa staviti nadjev da se hladi. Nadjev možete napraviti i ranije da se sastojci bolje prožmu.
  4. Ispeći palačinke i pustiti ih da se ohlade.
  5. Kada su se ohladile, namazati nadjev preko pola palačinke, na svaku palačinku staviti jednu šnitu pureće šunke tako da ju prerežemo na pola i stavimo vodoravno na nadjev i zarolamo.
  6. Kada su rolice gotove, staviti u hladnjak ili zamrzivač da se stegnu. Kada su se rolice stegnule, izrezati ih u željene oblike i poslužiti.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.